Y U H A N I S S Y A E E R A R A R A ♣ !
The Queen


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
 S T A L K E R
I'M BIG ENOUGH AND I SEE WORSE
just follow this site
tuto request are open <3
thank you

. tagboard .


URL only and not your email
harsh words are not allowed
thank you for visiting.

old stories.


big thanks.
Template by Aisyah Fatimah .
Edited by the owner .
search things from mr&mrs google .
simple resepi~ sardin tumis ciliboh
18.3.12 | 0 comments



amacam ? cun tak ? eh-2 . jaga-2 tu air liuh dah meleleh dah tu . HAHA sape cakap anis tak reti masak ? tengok tu . nampak sedap kan . rase dia lagi menamkap kot . ^^ walaupun cuma masak sardin je , kira oke laa tu dari tak reti langsung kan-2 . ^^ ( so future husband , makan sardin laa hari-2 nampaknye )

kalau korang nak try resepi ni boleh je . hee simple je kot . x susah pun . besa laa , resepi orang bujang . hee meh anis kasi tau .

bahan :

♥ 1 tin sardin cap AYAM . ( kalau banyak orang yang nak makan , better buat 2 tin or lebih )
♥ 2 biji bawang merah ( 1 bawang besar , 1 bawang kecil )
♥ 3-4 sudu besar cili boh 
♥ air asam or cuka , garam , gula secukupnye

cara-caranye :

♥ 1. tuang minyak dalam kuali , jangan banyak sangat tau . x baik untuk k'sihatan . 
♥ 2. bersihkan bawang merah tu dan potong bulat-2 . then tumis bawang merah tersebut . jangan sampai layu sangat tau , nnti tak brapa best .
♥ 3. masuk kan ciliboh . then kacau-2 laa ciliboh dengan bawang tu .
♥ 4. masuk kan sardin . tuang kuah sardin tu dulu tau , baru tuang ikan dia . 
♥ 5. then masukkan cuka / air asam ,garam dan gula secukupnye . pandai-2 korang laa agak brapa banyak yang nk kena buh . hee
♥ 6. tunggu sampai sardin m'nidih dan sedia di hidangkan :)


senang kan ? hee gud luck laa pada yang nak try resepi anis ni . ^^








©Copyright deserved 2012-2013. | All right reserved Y U H A N I S S Y A E E R A | powered by Blogger!!