Y U H A N I S S Y A E E R A R A R A ♣ !
The Queen


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
 S T A L K E R
I'M BIG ENOUGH AND I SEE WORSE
just follow this site
tuto request are open <3
thank you

. tagboard .


URL only and not your email
harsh words are not allowed
thank you for visiting.

old stories.


big thanks.
Template by Aisyah Fatimah .
Edited by the owner .
search things from mr&mrs google .
simple resepi~ ayam goreng kunyit
19.3.12 | 0 comments



ooiiii ! jaga sikit air liuh tu . HAHA ni resepi dari anis . simple dimple je . resepi ni laa yang first skali anis masak untuk ex boy dulu . kehkeh . selamat dia cakap sedap . ( bangga laa sait )

senang je ni , semua orang boleh try . mehh anis tunjuk cara-2 nye.. 

bahan :

 1 mangkuk isi ayam (dipotong kecil-kecil tau , ikut suka korang laa nak brapa banyak . hee )
♥ 1 biji bawang merah  ( yang besar tau , di potong bulat-bulat k )
 2 batang kacang panjang (dihiris )
 1 sudu besar serbuk kunyit
 1/4 sudu kecil garam 
 Minyak secukupnya untuk mengoreng ( kurang kan minyak untuk k'sihatan )


cara-caranye :

1. tuang minyak dalam kuali . 
2. bila minyak dah panas , masuk kan bawang yang telah d'potong bulat-2 tu .tumis bawang tu but jangan sampai layu sangat tau .
3. gaul ayam dengan kunyit dan masuk kan ke dalam kuali  n gaul ayam dengan bawang tu .
4. masuk kan kacang panjang dan garam sekucup nye ( jangan masin sangat , kangg kena darah tinggi cek x tnggung hee )
5. sedia dihidangkan . ^^

hehe senang betoi tak ? enjoy.. :)



©Copyright deserved 2012-2013. | All right reserved Y U H A N I S S Y A E E R A | powered by Blogger!!