Y U H A N I S S Y A E E R A R A R A ♣ !
The Queen


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
 S T A L K E R
I'M BIG ENOUGH AND I SEE WORSE
just follow this site
tuto request are open <3
thank you

. tagboard .


URL only and not your email
harsh words are not allowed
thank you for visiting.

old stories.


big thanks.
Template by Aisyah Fatimah .
Edited by the owner .
search things from mr&mrs google .
tuto:scroll di sidebar
4.11.11 | 0 comments

oke-2 . meh dok cni . cik anis nak start dah nie . ^^
hari nie kita nk buat scoll di sidebar for classic template .

1.dashboard > design > edit HTML
2.Klik Download Full Template (Untuk Back-up template) ini penting!
3.tekan (ctrl +F ) dan cari code nie 
]]></b:skin>
4. dah jumpa ? oke ^^ korang COPY code yang kat bawah nie pulak , and PASTE kat ATAS atau code yg kowang cari tadi .
#HTML6 .widget-content {height: 300px;overflow: auto;}
5.bhagian yg anis highlightkan dengan warna purple, korang boleh letak berapa ketinggian sidebar yang kowang nak . ikut kesesuaian blog . ^^
6.bhagian yg warna pink tu adalah bhagian yg kritikal cikit =p kowang  perlu dapatkan ID sidebar korang .



x thu mcm mna nk dapatkan ID sidebar ?
mehh anis ajar .


 1.design> page element>edit sidebar yang anda ingin letak scroll bar
2 . nahh ! tengok gambar kat bawah nie .


3.bhagian yang anis bulat kan itu adalah ID bagi sidebar korang . korang kena COPY dan gantikan pada code yang anis highlightkan dengan warna pink tadi . ^^
4 . preview dlu :) kalo b'jaya . SAVE ! ^^





©Copyright deserved 2012-2013. | All right reserved Y U H A N I S S Y A E E R A | powered by Blogger!!