Y U H A N I S S Y A E E R A R A R A ♣ !
The Queen


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
 S T A L K E R
I'M BIG ENOUGH AND I SEE WORSE
just follow this site
tuto request are open <3
thank you

. tagboard .


URL only and not your email
harsh words are not allowed
thank you for visiting.

old stories.


big thanks.
Template by Aisyah Fatimah .
Edited by the owner .
search things from mr&mrs google .
tuto:divider pada setiap post
3.11.11 | 0 comments

oke . time to work . ^^ firstly , tuto ni memang sesuai untuk blog yang ade banyak post dalam satu page . 
spew-2 yang nak try buat . boleh ikut step ni .
1. dashboard > design > edit HTML
2. jangan lupa download full template 
(Untuk Back-up template) ini penting! ^^
3. Cari code yang kat bawah nie ataupun lebih kurang mcam code uh .
yg penting adew code .post {. sebab ade sesetengah template yg bhagian ni panjang sangat code nya. dan ada juga yang hanya letak margin sahaja. jadi tengok betul-2 ya.=)
post {margin: 0 0 1.5em;padding-bottom: 1.5em;border: 2px solid #FFC0CB;padding:7px;-moz-border-radius: 10px;}
4. then , ganti kan code tu dengan code yg bawah nie .
.post {background: url(url divider anda);background-repeat: no-repeat;background-position: bottom center;margin:.5em 0 1.5em;padding-bottom:5.5em;}
5. bhagian yg anis hightlighkan warna biru tu . korang letak URL divider yg korang suka . divider boleh reka sendiri ataupun dapat kat cini . meyh TEKAN CINI ! ^^
**[updated] kalo korang x jumpa code .post { kat dalam template korang... boleh tambah code di atas ni SEBELUM atau di atas  code 
]]></b:skin
6. preview dlu oke .. kalo jadi . CUN .  hehe SAVE ! ^^ 





©Copyright deserved 2012-2013. | All right reserved Y U H A N I S S Y A E E R A | powered by Blogger!!